Hamnen i Kiel

Om du inte vill göra en resa med båt bör du verkligen ta en titt på den fantastiska hamnen i Kiel. De stora kryssningsfartygen är fascinerande och det är en underbar utsikt för fotografering. Du kan filma eller ta bilder av de berömda fartyg. Du kan gå längs kajen och titta på fartygen. Jag älskar verkligen solnedgångar och soluppgångar i hamnen eftersom atmosfären är så fantastisk och du kan ta så fina bilder i de mest underbara färger från solen och himlen. Om du gillar romantiska promenader längs havet bör du försöka att ta in på ett hotell nära havet eller kanske intill hamnen.

Centrum i Kiel
Kiel är också en stad som du bör besöka alla fyra årstider. På vintern bör du ta några varma kläder med dig om du inte vill frysa. Denna stad är också en trevlig stad för shopping. I centrum finns en hel del affärer med olika butiker och artiklar. Du kan köpa några coola modekläder eller några små souvenirer och utbudet är enormt..

En idealisk plats att gå till är Holsten i Kiel för att göra några shoppingrundor eller bara ta en titt på centrum och människorna. Det finns några riktigt trevliga kaféer och restauranger där du kan vila och dricka en kopp kaffe. Det är så mycket roligt att sitta utanför på våren eller sommaren och titta på folk som går förbi. Ett mycket ba köpcentrum är “Sophienhof” rätt framför centralstationen.

Turistbyrån ligger nära Holstenstrasse inne i nya stadshuset. Du kan få en hel del information om Kiel där eller boka några stora rundturer. Jag har gjort en sightseeingtur med buss och det var mycket trevligt att se en hel del av Kiel och lära känna några historiska platser i denna stad. Om du inte vill spendera pengar på det kan du göra din egen sightseeingtur genom att bara gå genom staden.