Kan du ta med dig hunden på färjan?

När du åker färja till olika destinationer i Europa var det tidigare så att inga djur var välkomna. På det sättet är det inte längre, utan nu erbjuder de flesta av dessa rederier dig att ta med dig din hund eller katt. Här får du då betala lite extra, men det gör du säkert gärna för att ta med din lilla vän. Hur det än är kommer den att låsas in under resans gång, och du kommer vid destinationen att få tillbaka din hund eller katt. I och för sig kanske vi inte förstår varför någon skulle ta med sig katten, men alla är vi olika och det får vi acceptera.

Det är heller inte bara hunden som du kan ta med dig på dessa färjor, utan här kan du även ta med dig bilen. cars_on_ferryDetta kan då göra att du som kommer att stanna vid destinationen eller åker vidare i Europa får det enklare att åka runt utan att behöva tänka på att hitta olika färdmedel. Något annat som du också kan ta med dig när du åker på färjan är numera din cykel. Här kommer du också att få betala en mindre summa för detta, men för de som gillar att cykla är detta verkligen något positivt.

När vi nu har pratat om hundar, katter, bilar och cyklar måste vi också tala om det som många verkligen vill veta. Det handlar naturligtvis om hur mycket alkohol som du får ta med dig in till Sverige från ett annat EU-land. Idag är detta inte längre något problem, då du får ta den alkohol som du kan transportera eller bära för eget bruk. Det finns naturligtvis några referenssiffror för detta, men de kan du lätt överstiga genom att din anledning att ta in mer kan vara en jubileumsfest eller ett stort bröllop.