Nattlivet i Kiel

Nattlivet i Kiel är ganska varierande och beroende på ditt humör och vad du vill göra kommer du garanterat att hitta det som passar just dig. Mitt favoritdiskotek i staden är Atrium, Max och Mausefalle.

Atrium är en stor nattklubb som ligger cirka 10 kilometer från Kiels centrum. Du kan nå det lätt med bil eller buss. Discot spelar olika typer av musik som är beroende på diskotekets temat för natten. Du kan festa där hela natten och det finns olika rum att dansa i och lyssna på musik i. Det finns stora salen som är det största rummet, den kungliga rummet, cocktail rummet och Gaudi-rummet. Dryckerna är inte alltför dyra och drinkar är mycket välsmakande. I foajén finns en kontantautomat vilket är mycket praktiskt om du inte har några pengar kvar att festa för. Väldigt coolt är Födelsedag-Loungen där du kan vara med 5 vänner om din födelsedag är på veckoslutet. Och som födelsedagsgäst får du en liten present till dig och dina vänner.

Max är cirka 3 kilometer från centrum och du kan ta en liten promenad för att komma dit. Det är på Eckernfoerder Strasse på hörnet till Eichhofstrasse. Det är en cool och modern nattklubb med ett stort dansgolv och fin musik. Det finns olika händelser på helgerna att delta i och ibland är inträdet gratis. Studenter behöver inte betala fullt pris men du måste ta ditt studentleg med dig. Det finns också en födelsedagrum speciellt för dig och en gäst och eftersom du och din gäst inte behöver betala entré och du kommer att få en liten drink gratis. Det finns också några andra födelsedagsrum för grupper upp till 20 personer men du måste betala här.

Disco “Mausefalle” (musfällan) är bredvid centralstationen i Kiel som du kan nå med en kort promenad från centrum. Discot är uppdelad i två discon. Musiken i Mausefalle är popmusik, oldies och vanligtvis tysk partymusik. Du kan lyssna och dansa till låtar av 60-, 70- och 80-talet. Den moderna delen av discot är det DJ: s som spelar dansmusik med hits från listorna. Detta discot har en cool lounge med en stort dansgolv. Disco är lite mindre än de andra två nattklubbar.