Stadshuset i Kiel

Stadshuset är känd för sina sociala konstruktion och politiska anda i staden. Byggnaden är vacker och om du vill kan du ta en titt inuti denna historiska byggnad.

Bredvid Holstenstrasse är det en stor hall som kallas “Sparkassen-Arena” på Europaplatz i Kiel. Denna hall används alltid för sport och musikevenemang. Du kan lyssna på konserter med världsomspännande musikstjärnor som ger en konsert i staden. Så om du har tid att närvara vid en konsert bör du inte missa det.

Till centrum hör naturligtvis Gamla stan i Kiel också. Du kan se de gamla byggnaderna i staden och det gamla rådhuset. Du kommer att få se några mycket imponerande hus i den gamla marina stilen. Och du bör ta en titt på Kieler slottet som bombades under andra världskriget och är nu återuppbyggt med sin ursprungliga karaktär. Slottet har ett berömt regionalt bibliotek med tusentals böcker. Det var en helt fantastisk ögonblick för mig att besöka biblioteket.

Om du är ett fan av kyrkor kan du besöka St Nikolaikirche av staden. Det är en vacker gammal kyrka med en trevlig atmosfär.

St Nikolaikirch

St Nikolaikirch