Vilka olika resmål finns det med färja från Göteborg?

När du vill använda dig av Göteborg som utgångspunkt för din resa med färja ut i Europa kommer du att hitta en del olika alternativ. GoteborgÄven om nu färjelinjen Göteborg-Kiel är den vanligaste finns det faktiskt ganska mycket annat att välja på. En av de andra vanliga färjeturerna från Göteborg är den som trafikerar Göteborg-Köpenhamn, eller den som går till Fredrikshamn. Då vet du helt klart att du har kommit till Danmark, och kanske är det så att denna resa inte tar så långt tid. Det kommer då således inte att finnas lika mycket att göra på dessa färjor, samt att de är mindre. Däremot kommer du att få en trevlig stund i Danmark, som numera är vårt fönster ut i Europa.

Nu är det väl egentligen dessa tre olika resor med färja som står till buds idag, då den gamla turen från Göteborg till Harwich i England har lagts ned. Det finns dock en hel massa andra städer i Sverige som också erbjuder enormt trevliga resor med färja ut i Europa, så du som inte har nära till just Göteborg kommer nästan alltid att ha nära till någon rolig resa och ett bra resmål i alla fall. Här finns det ett trevligt och populärt resmål i form av Polen.

När du vill ta färjan till Polen kommer du även att ha många flera olika rederier att välja mellan. Dessa resor är heller inte särskilt dyra, och kommer att ha mycket trevliga och utvecklade städer inom både nöjesliv och kultur, samt spabehandlingar att välja mellan. De stora som idag erbjuder resor till destinationer i Polen är Stena Line, TTline och Polferries. De städer som färjorna trafikerar är Trelleborg-Swinoujscie, Ystad-Swinoujscie, Nynäshamn-Gdansk och Karlskrona-Gdynia. Naturligtvis finns det flera avgångsstäder och destinationer, men dessa är de som är de absolut vanligaste för de som vill ta en tripp med färjan till Polen.