Vilket är billigast – Flyg eller färja?

När vi ska jämföra vilket som är billigast när du står i valet och kvalet om att välja mellan att flyga eller ta en färjetur kommer detta att bli både svårt och orättvist. airplane_vs_ferryDetta på grund av att det många gånger går färjor till destinationer dit du inte kan flyga utan att byta vid en större flygplats, och att det går flyg till destinationer dit färjor av förklarliga skäl inte kan åka. De flesta av de flygresor som finns till de nära destinationer som färjorna kan ta dig kommer även oftast att utgå från Stockholm. Här kan vi exempelvis ta den populära resan mellan Göteborg och Kiel.

När du vill flyga till Kiel kommer du att behöva göra detta från Stockholm, och naturligtvis kommer denna resa att kosta dig mer än vad det kostar att ta en tur med färjan. Detta är det absolut ingen tvekan om. Däremot kommer du att få en snabbare resa som kan göra att du har tid att stanna längre, och tid är pengar som ordspråket proklamerar. Då måste det för en del betyda att de kanske till och med tjänar på att ta flyget istället för färjan. I vilket fall står valet fritt.

Något som du definitivt inte kommer att tjäna på när du tar flyget istället för färjan är allt det roliga. På flyget, som går väldigt snabbt, kommer du att sitta i en stol och ha tillgång till toalett och eventuellt en dryck. När du tar färjan kommer du att få maximalt med nöjen och mat, dryck samt andra aktiviteter. Det hela handlar förmodligen inte bara om hur mycket det kostar. Här handlar det istället om resenärens intressen och hur lång tid som du har på dig, samt vilket ditt syfte är med din resa. Vad du än väljer kommer du säkert att få roligt på något sätt.